Madekeitto

PERINTEINEN MADEKEITTO

(n 40 annosta)

n 6 kg                 madetta, nyljettynä

8 litraa              valmista kalalientä

5 kg                     perunaa, kuutioituna / paloiteltuna

5 – 6                    sipulia, kuutioituna                

100 g                  voita

2 litraa              kermaa

suolaa ja maustepippuria maun mukaan

tuoretta tilliä, hienonnettuna

1. Sulata voi kattilassa, lisää silputtu sipuli.

2. Lisää kalaliemi, pilkotut perunat ja pippurit.

3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua n 10 min.

4. Nosta annospaloiksi leikatut mateet kattilaan.

5. Anna hautua 10 min.

6. Lisää kerma ja hauduta kalat kypsiksi.

7. Mausta tillillä ja suolalla. Tarjoa lisänä ruis- tai saaristolaisleipää.

(Nyljetyn mateen sijaan voit myös käyttää madefilettä)