PERINTEINEN MADEKEITTO
(n 40 annosta)
n 6 kg madetta, nyljettynä
8 litraa valmista kalalientä
5 kg perunaa, kuutioituna / paloiteltuna
5 – 6 sipulia, kuutioituna
100 g voita
2 litraa kermaa
suolaa ja maustepippuria maun mukaan
tuoretta tilliä, hienonnettuna
1. Sulata voi kattilassa, lisää silputtu sipuli.
2. Lisää kalaliemi, pilkotut perunat ja pippurit.
3. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua n 10 min.
4. Nosta annospaloiksi leikatut mateet kattilaan.
5. Anna hautua 10 min.
6. Lisää kerma ja hauduta kalat kypsiksi.
7. Mausta tillillä ja suolalla. Tarjoa lisänä ruis- tai saaristolaisleipää.
(Nyljetyn mateen sijaan voit myös käyttää madefilettä)