Den oemotståndliga smaken av hjortron-kolakaka är tack vare den kokta kola själv. Kola, hjortron , fluffig kräm och en mörk tårtbotten kommer att charma vem som helst. Kakan, bakad i Finland, är redan uppdelad i 3 x 630 g barer. Skär till önskad portionsstorlek när den är isad för att hålla kakan snygg. Tårtbitar kan dekoreras med till exempel bär.
Ingrediensförteckning
Laktosfri GRÄDDE, stabililiseringsmedel karragen, kolasås(socker, stärkelsesirap (VETE- eller majsstärkelse), vatten, laktosfri SMÖR, laktosfri MJÖLKpulver, förtjockningsmedel (E440, E509, E452), salt, färg (karamellsirap), arom, konserveringsmedel (E202)), hjortronssylt (socker, hjortron (30 %, Finland), vatten, förtjockningsmedel (E440), surhetsreglerande medel (E330, E333), konserveringsmedel (E202)). Mörk botten: VETEMJÖL, socker, ÄGG, vatten, kakaopulver, rypsolja, glukosisirap, emulgeringsmedel(E471,E475), förtjockningsmedel (E422), bakpulver (jäsningsmedel (E450,E500)), salt, konserveringsmedel (E202), neutral gelee (socker, dextros, glukos, modifierad stärkelse (E1414), gelatin (nöt), potatisstärkelse, arom, vaniljsocker, päronarom.
Allergen
Innehåller: Spannmål som innehåller gluten, Ägg, Mjölk, Vete
Tillagningsanvisning
Tina kakan i kylskåp i ca 3 timmar. Upptinad produckt håller i kylskåp 2 dygn. OBS ! Skär kakakn i bitar medan den ännu äe frusen.
Förvaringsinstruktioner för konsument
Förvaring djupfrysta -18°C eller lägre. Efter upptining, måste produkten förvaras i kylskåp vid max +5°C. Bör inte frysas igen.