Alleri-köttbullen (23 g) är tillagad. Tillverkad av inhemskt fläsk, kötthalt 71,4 %. Utvecklad och producerad i Finland, av finska råvaror. Innehåller inte mjölk, ägg, nötkött, spannmålsprodukter, gluten, soja eller kryddor, precis som de övriga Alleri-produkterna. Produkten uppfyller kriterierna för Hjärtmärket, innehåller inte jod.
Ingrediensförteckning
Griskött (Finland) 71,4%, vatten, potatis (Finland), potatisstärkelse, salt.
Tillagningsanvisning
Värm i ugnen på 180 C smält ca 7-8 minuter, fryst ca 15-20 minuter eller stek i panna i olja ca 7 minuter. Värdena är vägledande och beror på kraften hos de enheter som används. Innertemperaturen måste stiga till minst 70 °C.
Förvaringsinstruktioner för konsument
Fryst produkt, förvara vid -18°C eller kallare. Upptinad produkt får inte frysas igen.